Aantal personen: 4
80 minuten
1 kg aardappelen
zout
peper
75 gr boter
± 2 dl melk
500 gr zuurkool
2 grote appels
4 plakken casselerrib
of 1 rookworst
1½ dl. Kippenbouillon
Aardappelen in water met zout gaar koken. Aardappelen afgieten en met 50 gr boter en melk een smeuïge puree maken
Oven voorverwarmen op 180 gr C.
Zuurkool op bodem van een ingevette ovenschaal verdelen, plakken appel en casselerrib tussen de zuurkool leggen.
Bouillon erover schenken.
Schotel met aardappelpuree bedekken.
25 gr boter erover verdelen.
Zuurkool schotel in midden van oven ± 45 min gaar laten worden.
Kcal p.p. : ± 510 dit is het originele recept, zelf vindt ik 50 gr boter door de aardappelpuree teveel en 25 gr boter eroverheen helemaal te veel.
Bron/inzender: marionsrecepten.nl
Nog geen reacties, wees de eerste!
Zonder kaas | Met kaas | Met bier | Kip met pesto | Vis zonder knoflook | Rundvlees met wijn | Vegetarisch met noten en kaas | Kip zonder knoflook |